Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, розглянувши питання про конфлікт у харківському Лісопарку, вирішив 30 червня провести виїзне засідання в Харкові, щоб на місці розібратися в ситуації. Таке рішення було прийнято 16 червня на засіданні парламентського комітету в Києві. Про це 17 червня повідомив "SQ" присутній на засіданні один з керівників організації "Зелений фронт" Ігор Россоха.

"На засіданні 16 червня були представники різних політичних партій і від влади, і від опозиції. І загальна думка схилялася до того, що дерева в парку Горького вирубали незаконно", - зазначив І. Россоха.

Довідка "SQ". У засіданні комітету 16 червня взяв участь в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес, були запрошені заступник міністра екології, представники прокуратури, представники профільних відомств, начальник Харківського обласного управління екології, а також активісти "Зеленого фронту".

19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) на території ЦПКіВ ім. Горького (переходить у Лісопарку) необхідно було вирубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій Харкова. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало кілька людей.