Массовая акция протеста против принятия Налогового кодекса проходит в Харькове (дополнено, ФОТО)Мітинг проти прийняття нової редакції Податкового кодексу проходить 16 листопада на пл.Свободи в Харкові. Як передав кореспондент "SQ", площа заповнена людьми й автомобілями таксі, в акції бере участь не менше 10 тис.осіб. На площі знаходяться два автомобілі "Газель", що виконують роль сцени. Організатори акції - профспілка підприємців, Харківський клуб підприємців і Профспілка таксистів Харківської області. За словами одного з лідерів Харківського клубу підприємців Олександра Чумака, в акції крім харківських підприємців також беруть участь працівники ринків Лозової, Нової Водолаги, Чугуєва, Мерефи. Підприємці тримають плакати "Кодекс Азарова - смерть підприємцям!", "Кабмін - у відставку, кодекс - на смітник!", "Ні податковим репресіям!".

 За словами голови Харківської міської організації профспілки підприємців Олександра Шармара, якщо Податковий кодекс буде прийнятий (Верховна Рада 16 листопада розглядає його в другому читанні), то підприємці будуть проводити такі акції щодня. Також, за його словами, вже розпочато збір підписів на підтримку відставки прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

За словами О.Шармара, прийняття Податкового кодексу призведе до того, що "від єдиного податку залишиться одна назва", податковий тиск на підприємців зросте, кількість перевірок малого і середнього бізнесу збільшиться, прибутки підприємців зменшаться, ціни на товари й послуги зростуть.

"Тут, на мітингу, є хтось, у кого-то є "Лексус", хто ходить у "Бріоні", у кого годинник за 50 тис. дол.? Тут немає жодного народного депутата! Справжні "бариги" знаходяться на вул. Банковій та на вул. Грушевського, а ми - підприємці, ми забезпечуємо самі собі робочі місця. А ось тепер ці "бариги" прийшли до нас і кажуть: "Ви багато заробляєте, віддайте це нам". Мета Податкового кодексу - знищити підприємництво на корені, тому що на вкрадених заводах і фабриках не вистачає дешевої робочої сили", - заявив на мітингу О.Чумак.

"Чому ми тут? Тому що в майбутньому у нас не буде клієнтів, нам нікого буде возити, якщо буде прийнятий цей Податковий кодекс", - заявив голова профспілки таксистів у Харківській області Сергій Старцев.

"Візьмемо для прикладу 14-й розділ проекту Податкового кодексу "Спрощена система оподаткування". Тут з усіх запропонованих поправок враховані тільки дві. Дуже цікавий момент про касові апарати: касовий апарат, згідно кодексу, повинен бути у підприємця, навіть якщо він не проводить операцій за готівковим розрахунком. Це фактично державна корупція! Хтось лобіює можливість продати 2,5 млн. касових апаратів", - заявив О.Чумак.

Паралельно проходить аналогічна акція, організована ВО "Свобода", в ній бере участь близько 50 осіб.

Массовая акция протеста против принятия Налогового кодекса проходит в Харькове (дополнено, ФОТО) Массовая акция протеста против принятия Налогового кодекса проходит в Харькове (дополнено)
Массовая акция протеста против принятия Налогового кодекса проходит в Харькове (дополнено) Массовая акция протеста против принятия Налогового кодекса проходит в Харькове (дополнено)

Довідка "SQ". 7 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України. 16 листопада парламент розпочав розгляд проекту в другому читанні. Під стінами Верховної Ради проходить мітинг протесту підприємців проти проекту нового кодексу (за даними організаторів, у ньому бере участь більше 45 тис.осіб).