На дні матчів Євро-2012 у Харкові буде створено особливий транспортний периметр навколо стадіону "Металіст". Рух будь-якого нецільового транспорту територією цього периметра під час матчів чемпіонату буде заборонено. Про це 16 травня повідомив журналістам директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан.

За його словами, транспортний периметр обмежений пр. Гагаріна, пл. Руднєва, пр. Московським, вул. Польовою, пров. Золотим і знову пр. Гагаріна. "Під час матчів єврочемпіонату, які пройдуть у Харкові 9, 13 і 17 червня, рух у межах транспортного периметра всіх видів транспорту, за винятком транспорту, акредитованого УЄФА, буде заборонено", - зазначив С.Дульфан.

Він нагадав, що стадіон "Металіст" і парковки біля стадіону передані в управління УЄФА. "І тепер тільки УЄФА визначає, хто може стояти на цих парковках. Для охочих скористатися парковкою УЄФА проводить спеціальну акредитацію. І тільки за акредитаційними талонами, "parking pass", можна буде заїхати на парковку. Крім того, "parking pass" є пропуском за кордон транспортного периметра", - пояснив С.Дульфан.

Він повідомив, що на територію транспортного периметра можна буде потрапити через чотири точки в'їзди, які перебуватимуть на перетинах вул. Кірова і пр. Гагаріна, пр. Гагаріна і вул.Державінської, пл.Повстання і вул.Б.Хмельницького, пл.Повстання і пр.Московський. Периметр буде функціонувати з 6 ранку до 2 години ночі.

"Мешканцям будинків, які розташовані всередині транспортного периметра, на час матчів Євро-2012, напевно, з різних причин доведеться виїжджати з території периметра. Щоб вони змогли скористатися своїм транспортом, Департамент транспорту та зв'язку міськради проводить спеціальну акредитацію, під якою мається на увазі видача власнику транспортного засобу спеціального талона на дні матчів. Департаментом уже зібрана інформація, що в межах периметра мешкає близько 25 тис. осіб. Частина заявок на отримання талонів до Департаменту уже надійшла. Але ми все-таки просимо всіх, хто мешкає поруч з "Металістом" і на центральних магістралях міста, утриматися від пересування на особистому транспорті в дні матчів Євро-2012. Хоча розуміємо, що ситуації можуть бути різні. Просто виїхати з цієї території в дні матчів буде можна, а от заїхати назад - уже проблематично", - підкреслив С.Дульфан.

За його словами, безперешкодний в'їзд на територію периметра і переміщення ним буде в автомобілів МВС, МНС, СБУ, "Укрпошти", ДСО, інкасаторських машин, а також усіх автомобілів комунальних служб і служб оперативного реагування.

Додатково в дні матчів будуть працювати два тимчасових акредитаційних центри на перехрестях вул. Польової та вул. Плеханівської, вул. Богдана Хмельницького та пр. Московського. У цих центрах будуть розглядати заявки мешканців транспортного периметра, у яких виникла необхідність скористатися особистим транспортом і перетнути межі периметра. С.Дульфан уточнив, що акредитована таким чином машина буде переїжджати всередині периметра від поста до поста ДАІ.

Крім того, для зручності харків'ян біля транспортного периметра облаштують дві парковки - під Балашівським шляхопроводом і на розі пр. Московського і пл. Повстання. У дні матчів парковки будуть безкоштовними для мешканців транспортного периметра.