Збиток, нанесений КП "Міськелектротранс" крадіжкою кабелів електротранспорту, тільки за останній місяць склав близько 900 тис. грн. Про це 10 травня заявив журналістам директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан.

"Контактна мережа влаштована так, що до підстанції підводиться два кабелі під землею,"плюсовий" і "мінусовий". Після цього вони підводяться до розподільних ящиків і вже від них підіймаються безпосередньо на контактну мережу. "Мінусовий" кабель - це мідний дріт перерізом від 90 до 150 кв.мм, його вирізають, як правило, шматками від 4 до 8 м", - зазначив С.Дульфан.

"Факт залишається фактом: кабель вирізують. Враховуючи, що мідь дуже дорого коштує, ми змушені заміняти окремі відрізки кабелю алюмінієм, що іноді негативно впливає на електротехнічні властивості контактної мережі", - заявив С.Дульфан. За його словами, міліція не знаходить украдений кабель у пунктах прийому металобрухту Харкова, цілком можливо, що їх вивозять в сусідні області - Сумську або Полтавську.

Довідка "SQ". Через розкрадання кабелів сьогодні вранці о 7.10 на пр. Героїв Сталінграда зупинилися тролейбуси 1-го маршруту. Затримка тривала до 7.40. О 8.45 на пр. 50-річчя СРСР зупинилися тролейбуси 19-го і 35-го маршрутів. Рух було відновлено о 10.45, а на пр. Маршала Жукова ще раніше.