Київський районний суд Харкова сьогодні, 9 липня, продовжив до 10 днів термін утримання під вартою ідеологічного референта організації "Патріот України" Олега Однороженка, щоб дати суду можливість зібрати документи, що характеризують особу затриманого. Про це повідомив "SQ" Едуард Вербинець, адвокат О.Однороженка.

За словами адвоката, за цей час суд збере документи, що характеризують особу підсудного, зокрема, його диплом про вищу освіту та інформацію про наукову діяльність, довідку з психоневрологічного диспансеру про стан його психічного здоров'я і т.д. "Якщо будуть отримані позитивні характеристики, є шанс, що суд ухвалить рішення про запобіжний захід, не пов'язаний з арештом", - зазначив Е.Вербинець.

За інформацією організації "Патріот України", О.Однороженко - доктор історичних наук, останнім часом займався науковою діяльність у Польщі та Києві, давав інтерв'ю українським та закордонним ЗМІ і не переховувався від слідства.

Нагадаємо, Однороженка звинувачують у груповому хуліганстві та хуліганстві із застосуванням зброї за ч.2 та ч. 4 ст. 296 КК України за двома епізодами - у 2009 і 2011 р. Однороженко звинувачують в участі в нападі на громадського діяча, лідера організації "Надія нації" Олексія Корнєва в червні 2009 р., а також в участі в хуліганських діях по відношенню до активістів організації ВО "Свобода" у 2011 р. Сьогодні Корнєв прийшов на засідання суду, він тримав плакат "Нового доктора Геббельса за грати". Він домагається, щоб Однороженко залишили під вартою.