У Києві вчора, 5 липня, був затриманий ідеологічний референт організації "Патріот України", харків'янин Олег Однороженко. Про це повідомив офіційний сайт Соціал-національної асамблеї.

"Увечері 5 липня за невідомих обставин у Києві був затриманий головний ідеологічний референт організації "Патріот України" та Соціал-національної асамблеї Олег Однороженко. На даний момент він уже етапований до Харкова. Звинувачення, які йому пред'явлені, наразі невідомі", - сказано на сайті організації.

Це дев'ятий член організації "Патріот України" та Соціал-національної асамблеї, якого взято під варту. За минулий рік були затримані Андрій Білецький, Ігор Михайленко, Віталій Княжевський, Олексій Паршаков, Євген Кравчун, Ігор Мосійчук, Сергій Бевз та Володимир Шпара. Всі затримані мають відношення до керівництва організації, а Андрій Білецький є її лідером. Соціал-національна асамблея й організація "Патріот України" називають це продовженням репресій проти українських націоналістів взагалі і СНУ і "Патріота України" зокрема.

Як повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області, зараз у виробництві Слідчого управління облуправління міліції знаходяться кримінальні справи, порушені за ознаками частини 2 і 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). О.Однороженко фігурує у них як підозрюваний у скоєнні хуліганських дій. Він був затриманий 5 липня, оскільки перебував у розшуку і переховувався від слідства. Рішення про його затримання прийняв Київський районний суд Харкова. О.Однороженко доставлений до слідчого управління, з ним проводяться слідчі дії.