КП "Вода" и КП "Харьковкоммуночиствод" объединили

КП "ВТП "Вода" та КП "Харківкомуночиствод" з 1 жовтня об'єднані в одне водопровідно-каналізаційне підприємство. Про це 4 жовтня повідомив журналістам директор КП "Харківкомуночиствод" Іван Корінько. За його словами, об'єднання підприємств дозволить підвищити надійність систем водопостачання та водовідведення, а також скоротити фінансові та виробничі витрати.

"Об'єднавши дві структури, ми зможемо швидше й ефективніше ліквідовувати аварії, попереджати складні аварії, за допомогою спеціальної лабораторії "Харківкомуночистводу" оглядати мережі, не вдаючись до розриття. Також ми зможемо спільно використовувати технічні та транспортні ресурси для ремонтно-відновлювальних робіт і в цілому поліпшити якість обслуговування населення", - зазначив І.Корінько.

За його словами, з нового року нове підприємство буде називатися "Харківміськводоканал".

Також І.Корінько заявив, що нове об'єднане підприємство "Харківкомуночиствод" взяло на себе всі фінансові зобов'язання ліквідованого КП "ВТП "Вода". На сьогодні борг КП "Вода" за електроенергію становить близько 40 млн.грн.

За словами І.Корінька, зараз на об'єднаному підприємстві працює 7 тис. 320 осіб: 2 тис. 500 осіб - це працівники колишнього КП "Харківкомуночиствод", 4 тис. 900 осіб - співробітники колишнього КП "ВТП "Вода". З січня 2011 р., за час реорганізації КП "Вода", звільнилися і пішли на пенсію близько 650 осіб.

Довідка "SQ". 12 січня 2011 р. на сесії Харківської міськради було ухвалене рішення про приєднання КП "ВТП "Вода" до КП "Харківкомуночиствод". Як сказано в пояснювальній записці до рішення, збитки КП "Вода" за 9 місяців 2010 р. склала 51,5 млн.грн., КП "Харківкомуночиствод" - 4,6 млн.грн, тому підприємства змушені залучати кредити для своєчасних розрахунків за електроенергію та ремонт інженерних мереж, а реорганізація приведе до більш результативного використанню об'єднаних ресурсів.

Як заявляв 8 червня І.Корінько, нове об'єднане підприємство називатиметься "Харківкомуночиствод". "Ми залишаємо назву одного з об'єднаних підприємств, щоб спростити і здешевити процедуру відкриття нового", - підкреслив І.Корінько. За його словами, надалі планується перейменувати нову комунальну структуру в "Харківміськводоканал".