М. Добкин удивлен тем, что Н. Михалков использовал его образ в предвыборном роликеБільшість харків'ян, які стануть кандидатами у народні депутати від Партії регіонів, будуть балотуватися у мажоритарних округах. Як розповів 29 лютого журналістам голова Харківської облорганізації Партії регіонів, голова облдержадміністрації Михайло Добкін, списки кандидатів від Партії регіонів будуть формуватися від областей збалансовано, щоб у Верховній Раді наступного скликання були практично в рівній мірі представлені всі регіони України.

"Вірогідність перемоги кандидатів від Партії регіонів у мажоритарних округах областей сходу України і в Криму незрівнянно вища, ніж у західних областях. Я думаю, що список буде складатися, враховуючи бажання партії мати в парламенті представників від усіх регіонів. Тому що не може Харківська область бути представлена ​​30-40 депутатами, а якась область - жодним", - зазначив М.Добкін.

За його словами, у Харківській облорганізації Партії регіонів уже мають уявлення про те, хто буде балотуватися у мажоритарних округах, а хто увійде до партійного списку. "Прізвища поки називати не буду. Остаточне рішення прийме з'їзд, обласна конференція буде висувати кандидатів, і поки цього не сталося, буде неетично називати імена людей, враховуючи, що конференція може їх не підтримати. Єдине скажу, що мого прізвища там немає", - заявив губернатор.

Він також зазначив, що ніхто з його заступників не планує брати участі у виборах. "Обсяг роботи в обладміністрації не дозволяє комусь із заступників губернатора брати участь у виборчій кампанії. У випадку, якщо таке бажання з'явиться, людина повинна буде написати заяву про звільнення з обійманої посади. Таких заяв у мене поки немає", - підкреслив М.Добкін.

Довідка "SQ". Вибори до Верховної Ради України пройдуть у жовтні 2012 р.

У голови Харківської облдержадміністрації М.Добкіна - шість заступників: перший заступник Валентин Дулуб, а також заступники Юрій Сапронов, Віталій Алексейчук, Ігор Шурма, Євген Савін та Василь Хома.