Стан здоров'я екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка перебуває в ЦКБ № 5 у Харкові, різко погіршився, вона вперше відмовилася від зустрічі із захисником. Про це сьогодні, 18 січня, заявив журналістам захисник Тимошенко Сергій Власенко. За його словами, незважаючи на відмову екс-прем'єра від зустрічі, йому все-таки вдалося до неї потрапити. "Коли я прийшов до душової кімнати, вона лежала на тапчані, була бліда і протягом двох хвилин не впізнавала мене. Коли я зайшов, я подумав, що вона померла. Я був змушений викликати головного лікаря лікарні", - заявив Власенко.

У той же час, за словами захисника, до Тимошенко прийшли п'ять співробітників СБУ та Генпрокуратури, ймовірно, для проведення якихось слідчих дій. Головний лікар лікарні Михайло Афанасьєв жорстко заявив, що проведення слідчих дій у такій ситуації неможливе, і співробітники були змушені це визнати. "Погіршення стану здоров'я моєї підзахисної може бути викликане останніми подіями", - зазначив Власенко. Він також повідомив, що Тимошенко виміряли тиск, і він виявився в нормі.

Народний депутат Олександра Кужель також заявила, що стан Тимошенко погіршився. "У неї температура - 35,4 градуса, вона важить 47 кг, не стає на праву ногу", - заявила Кужель.

Власенко зазначив, що в такому стані Тимошенко до суду не повезуть.

Довідка "SQ". Тимошенко у 2011 р. була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. З 9 травня 2012 р. екс-прем'єр перебуває в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" на лікуванні.

8 січня Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори і відмовилася повертатися до своєї палати доти, доки звідти не приберуть відеоспостереження та цілодобову охорону. 16 січня до акції лідера "Батьківщини" приєдналися три жінки-нардепи, які відмовилися залишати лікарню. Сьогодні вранці за рішенням суду вони залишили блок, у якому перебуває Тимошенко.

Сьогодні має відбутися засідання суду у справі про зловживання, пов'язані з корпорацією "Єдині енергетичні системи України". Тимошенко в черговий раз відмовилася брати участь у засіданні суду.