Народних депутатів від "Батьківщини" Олександру Кужель, Тетяну Слюз та Людмилу Денисову із застосуванням сили витіснили з приміщення ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові, де вони приєдналися до акції протесту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це на сторінці Кужель у "Facebook" повідомила її прес-секретар. Як повідомив народний депутат Арсен Аваков, депутати провели ніч разом з екс-прем'єром у кімнаті для зустрічей з адвокатами.

За даними офіційного сайту Державної пенітенціарної служби України, депутатам зранку вручили рішення Дзержинського райсуду Харкова, яким задоволений позов керівництва ЦКБ і Качанівської виправної колонії "про усунення перешкод у діяльності установ і видаленні зазначених осіб з окремого охоронюваного блоку дев'ятого поверху ЦКБ". "Ознайомившись з цією постановою, зазначені народні депутати залишили приміщення окремого блоку. Представники Державної виконавчої служби діяли виключно згідно з вимогами та в рамках закону", - сказано в повідомленні пенітенціарної служби.

Довідка "SQ". Тимошенко у 2011 р. була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. З 9 травня 2012 р. екс-прем'єр перебуває в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" на лікуванні. 8 січня Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори і відмовилася повертатися до своєї палати доти, доки звідти не приберуть відеоспостереження та цілодобову охорону. 16 січня до акції лідера "Батьківщини" приєдналися три жінки-нардепи, які відмовилися залишати лікарню.