"Я готовий нести персональну відповідальність за будь-які прорахунки, які будуть допущені в Податковому кодексі (ПК). Я абсолютно нічого не боюся", - заявив у телепрограмі "Параполітіка" віце-прем'єр-міністр України, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко. За його словами, набагато страшніша персональна відповідальність за бездіяльність.

"Я вже звик до нарікань. Коли я створював "Приватбанк", до мене прийшов чоловік і каже: "Хто так банк будує?". Він і близько не знав, що таке банк, ні дня там не пропрацював, але вже розповідав мені, що як робити. У нас завжди всі знають, як робити податкове законодавство, як робити економіку в країні. Це все одно, що у футбол грати: всі вміють і знають, як керувати процесом ", - зазначив С.Тігіпко.

На думку політика, недоцільно обговорювати новий ПК з народом. "Потрібно слухати бізнес, працювати з експертами. Головне - не треба боятися робити справу. Оскільки так ми ніколи не зробимо реформи. Це наша всеукраїнська проблема - зробивши крок, ми вже починаємо боятись", - підкреслив віце-прем'єр.

Повну версію інтерв'ю з С.Тігіпко дивіться у телепрограмі "Параполітіка" у суботу, 16 жовтня, на каналі "Фора" (початок о 18.00) і на каналі "Р1" (початок - о 21.00) з повтором у неділю (23.00).

Довідка "SQ". 7 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект ПК, внесений Кабінетом міністрів України. Також парламентарії ухвалили рішення відправити проект кодексу в профільний комітет для підготовки до другого читання.

14 жовтня харківські підприємці провели мітинг на пл.Свободи, виступивши проти прийнятого в першому читанні проекту ПК. "Редакція нового ПК дозволяє підприємцю-"єдиноподатнику" мати річний дохід 300 тис.грн. замість 500 тис.грн., як зараз. Але це не найстрашніше. Замість десяти осіб найманих робітників підприємцю буде дозволено мати двох. Якщо джерел доходів у підприємця два і більше, сума в 300 тис.грн. ділиться пропорційно, що, природньо, скорочує права підприємця розвивати свій бізнес, давати роботу іншим громадянам України. Це пряме порушення ст.2 Конституції України ", - зазначив виконавчий секретар Харківської міської організації профспілки підприємців Сергій Фатєєв.