Тюремщики заявили, что не уберут камеры из палаты Тимошенко. Она продолжает акцию неповиновенияЕкс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не припиняла акції протесту, тому що її вимоги не виконані. Про це 15 січня повідомив журналістам у Харкові народний депутат від партії "Батьківщина" Олександр Бригінець.

За його словами, раніше начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков заявляв народним депутатам, що відеокамери в палаті Тимошенко будуть зняті і що сьогодні вона погодилася відновити лікувальні процедури. Однак, як зазначив Бригінець, це не відповідає дійсності. За його словами, екс-прем'єр не припиняла акції громадянської непокори, вимоги не виконані і процедури не проводяться.

Крім того, як підкреслив Бригінець, начальник колонії заявляв, що Тимошенко дозволили побачення з трьома нардепами, серед яких - Олександра Кужель та Людмила Денисова, проте побачень так і не дали.

У свою чергу начальник Качанівської виправної колонії (Харків) Колпащков заявив, що в палаті Тимошенко завжди було і залишиться три відеокамери. За інформацією сайту Державної пенітенціарної служби, про це Колпащиков повідомив народним депутатам, які прибули до ЦКБ № 5.

"Мене вражають коментарі народних депутатів, які дозволяють собі робити заяви у ЗМІ, підписуючи їх моїм ім'ям. По-перше, ніхто ніколи не обіцяв знімати ніяких камер у палаті засудженої. І взагалі розмов на цю тему ми не мали. А по-друге, я не піду на порушення закону під їх політичним тиском і шквалом помилкових заяв. Ще раз підкреслюю, що камери в палаті Тимошенко встановлені законно, як того від нас вимагають нормативні акти, які жодним чином не суперечать міжнародним стандартам", - зазначив начальник Качанівської колонії.

Він також підкреслив, що камер безпосередньо в палаті засудженої екс-прем'єра тільки три. "Їх три і так було завжди. І так залишиться. Ніколи не було ні прихованих камер, ні камер у туалетах, ні ще десь. Поширення нахабної брехні з цього приводу є політичним фарсом і не більше", - додав Колпащиков.

Окрім того, начальник колонії, посилаючись на лікарів ЦКБ, заявив, що Тимошенко почала проходити реабілітаційні процедури.

Також у ГПтСУ підкреслили, що Тимошенко надане коротке побачення з народними депутатами-жінками, яке почнеться після того, як екс-прем'єр пройде необхідні медичні процедури.

Довідка "SQ". Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня екс-прем'єра перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" для лікування.

8 січня 2013 р. Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори і відмовилася повертатися до своєї палати доти, доки звідти не приберуть відеоспостереження та цілодобову охорону. Тимошенко також заявила, що на знак протесту вона більше жодного разу не приїде добровільно до суду, "бо це давно не суд, а інквізиція без справедливості і честі".