Народні депутати від опозиції Арсен Аваков, Андрій Павловський, Олександр Бригінець, яких учора, 14 січня, не пустили оглянути палату екс-прем'єра, лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко в ЦКБ № 5, готують звернення до прокурора області про перешкоджання діяльності народного депутата. Про це сьогодні, 15 січня, заявив журналістам Аваков. За його словами, за законом народний депутат має право доступу в будь-яке приміщення, крім приміщення приватної власності, у тому числі в установи пенітенціарної системи.

Окрім цього, Аваков написав заяву на ім'я начальника Качанівської колонії, в якій вимагає надати йому можливість оглянути умови утримання Тимошенко в ЦКБ № 5. Сьогодні починаючи з 16.00 Аваков та інші депутати-опозиціонери вимагають пустити їх у палату до Тимошенко.

За словами Павловського, депутати третю добу не можуть потрапити до Тимошенко, щоб оглянути умови її утримання, хоча начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков їм це обіцяв.

Довідка "SQ". Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня екс-прем'єра перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" для лікування.

8 січня 2013 р. Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори і відмовилася повертатися до своєї палати доти, доки звідти не приберуть відеоспостереження та цілодобову охорону. Пенітенціарна служба заявила, що відеокамери в палаті Тимошенко залишаться.