Екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко висунуто звинувачення у справі про газові контракти з Росією. Про це повідомив "УНІАН" з посиланням на першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна.

За словами Р.Кузьміна, на сьогодні причин і необхідності в арешті Ю.Тимошенко немає. "Фактично сьогодні слідчі дії закінчені, і необхідності в арешті Ю.Тимошенко слідство не вбачає. І я сподіваюся, протягом години вони будуть завершені, і Ю.Тимошенко залишить будівлю Генпрокуратури", - зазначив Р.Кузьмін.

Відповідаючи на уточнююче питання, в чому саме звинувачують Ю.Тимошенко, Р.Кузьмін зазначив: "Ю.Тимошенко висунуте звинувачення в перевищенні влади і службових повноважень, що спричинило збитки державі в особливо великих розмірах. Про державну зраду не йдеться". За словами Р.Кузьміна, після того, як сьогодні будуть виконані всі необхідні процесуальні дії, Ю.Тимошенко отримає можливість розпочати ознайомлення з матеріалами своєї справи.

Близько 17.45 Ю.Тимошенко залишила Генпрокуратуру.

Довідка "SQ". Генпрокуратура раніше висунула Ю.Тимошенко звинувачення у зловживанні коштами від продажу квот за Кіотським протоколом. Стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (перевищення влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки). Крім того, було порушено ще одну кримінальну справу - за фактом перевищення службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією 2009 р.

24 травня вона була затримана для проведення слідчих дій на підставі рішення Печерського райсуду Києва.