В Балаклаве наполнили самый большой в мире бокал шампанскогоНайбільший у світі келих наповнили шампанським 6 серпня в Балаклаві (Крим). Цей рекорд був зафіксований представником Книги рекордів Гіннеса Крейгом Глендейлом (Великобританія). Рекорд був встановлений на фестивалі шампанського, який проводить агрофірма "Золота Балка".

Як повідомив директор ТД "Агрофірма "Золота Балка" Дмитро Єгорченков, компанія вже другий рік поспіль проводить у Криму фестиваль, який приурочений до Дня народження шампанського (відзначається 4 серпня на честь того, що в 1668 р. французький чернець-бенедиктинець П'єр Періньон відкрив секрет виготовлення шампанського - "SQ"). Цього разу на фестивалі було вирішено побити рекорд Книги Гіннеса з наповнення шампанським найбільшого в світі келиха (колишній рекорд зроблений у січні 2010 р. у Канаді, був наповнений келих місткістю 27,5 л - "SQ"). За словами Д.Єгорченкова, для нового рекорду фахівцями київської студії "Арт-Гласс" був створений келих місткістю 55 л. Бокал наповнили 75-ма пляшками ігристого білого напівсухого вина "Золота Балаклава" врожаю 2009 р. Д.Єгорченков зазначив, що після встановлення рекорду келих буде виставлений у дегустаційному залі компанії в Балаклаві.

Як повідомив представник "Арт-Гласс", вони вперше виливали виріб такої складної скляної форми і, наскільки їм відомо, на території СНД такі роботи раніше ніхто не проводив. Висота келиха склала 1,5 м, вага - 23 кг. У ньому повністю дотримані пропорції келиху для шампанського.

Під час наповнення келиха-рекордсмена на сцені виступили прима-балерина Національного театру опери і балету України Олена Філіп'єва й акомпанував їй на келихах фіналіст шоу "Україна має талант" Тимофій Вінковський. Окрім того, в ході фестивалю шампанського був проведений конкурс краси "Міс Кримська Шампань", переможцем якого стала киянка Ганна Каноник. Міс глядацьких симпатій стала Наталія Пирогова з Севастополя. Завершився вечір виступом гурту "Океан Ельзи".

Довідка "SQ". Агрофірма "Золота Балка" спеціалізується з виробництва шампанських та ігристих вин. Власні виноградники компанії займають площу близько 1,5 тис.га. Виробничі потужності дозволяють виробляти до 6,5 млн. пляшок шампанського на рік. Компанія експортує продукцію до Вірменії, Німеччини, Греції, Канади, Росії, США та Чехії.