Авиация ВВС Ливии бомбит города страны. Погибли 250 человекУ результаті застосування бойової авіації проти демонстрантів у Лівії загинули мінімум 250 осіб. Про це повідомило інформагентство "РБК-Україна" з посиланням на канал "Al Jazeera".

У Лівії тривають акції протесту проти правлячого режиму. За даними правозахисної організації "Human Rights Watch", у зіткненнях мітингуючих і поліції загинули від 200 до 400 осіб. У центрі Тріполі (столиця Лівії) чути кулеметні черги, по натовпу демонстрантів стріляють снайпери.

Військово-повітряні сили країни почали бомбардування м. Ель-Завія, де розташоване найбільше в країні нафтопереробне підприємство. Ведеться також обстріл портового міста Місурата (третє за величиною місто країни після Тріполі та Бенгазі). Надходять повідомлення, що пригнічують повстання і танкові частини збройних сил. Повідомляється про дезертирство у прикордонних військах, зокрема, на пропускних пунктах на кордоні з Єгиптом.

Довідка "SQ". Після кількох днів заворушень у Лівії, за даними інформагентств, близько 500 осіб загинуло та і 4 тис. - поранено. Багато офіцерів відмовляються стріляти і закликають до повалення лідера держави Муамара Каддафі. Експерти сходяться на думці, що Лівія на порозі громадянської війни. У лікарнях не вистачає медикаментів, в країні проблеми з продовольством і постійні перебої з електрикою. Військовослужбовці відмовляються виконувати накази, відомі випадки дезертирства. Залишили свої посади солдати, що охороняли кордон з Єгиптом.

Хвиля демонстрацій і акцій протесту по черзі охопила деякі країни Північної Африки та Близького Сходу з січня 2010 р. Їх результатом, зокрема, стали відставки керівників Тунісу і Єгипту. Тривають масові протести в Ємені та деяких інших країнах.