Відкритий міжнародний фестиваль художнього текстилю "Берегиня" пройде в жовтні у Харкові. Майстрині клаптикового шиття, валяння шерсті, розпису по тканині, гобелена, в'язання, текстильної іграшки з різних міст Росії та України, а також Молдови приїдуть до Харкова поспілкуватися та обмінятися знаннями й уміннями. Про це 26 вересня повідомили "SQ" у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва.

Фестиваль починається 3 жовтня екскурсією місцями традиційних народних промислів Полтавської області. З 5 до 7 жовтня в Харківському обласному центрі культури (вул. Пушкінська, 62) пройдуть покази моделей авторської одягу, бліц-конкурси та майстер-класи з валяння вовни, розпису, батіку та японської вишивки по кулькам - темарі. Кращі роботи учасників фестивалю будуть представлені на виставці з 5 до 30 жовтня.

Майже всі майстер-класи - платні. З програмою фестивалю та цінами можна ознайомитися тут.

Довідка "SQ". Організатори фестивалю - Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, Спілка майстрів художнього текстилю Україні, школа-студія художнього текстилю "Шовковий шлях".