По центральным улицам Харькова прошло фольклорное шествие

Учасники фестивалю традиційної народної культури "Покуть плюс" 20 травня, в останній день фестивалю, пройшли ходою центром Харкова - від вул. Пушкінської до саду ім. Т.Шевченка. На ході вони співали й грали на музичних інструментах. Як повідомив сайт Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, в ході взяли участь близько сотні учасників фестивалю в традиційних народних костюмах з різних регіонів України та Росії.

Директор центру Тетяна Іщенко зазначила, що вперше в історії фестивалю колективи вийшли із закритих концертних майданчиків на вулицю, щоб "якнайширше популяризувати традиційний фольклор у сучасному суспільстві".

Поклавши квіти до пам'ятника Т.Шевченку, учасники фестивалю вирушили на головну сцену біля фонтану в саду Шевченка, де продемонстрували свою пісенну й музичну майстерність. У центрі культури та мистецтва повідомили, що на фестиваль прибуло до півтори сотні учасників - фольклорних колективів та виконавців з різних областей України, а також з Бєлгородської та Воронезької областей Росії.

В рамках фестивалю в центрі культури та мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкрилася виставка слобожанських майстрів народної творчості "Україна етнічна". В експозиції представлені вироби з дерева, металеві скульптури, розпис, вишивка, скло, писанки, вишиванки, вироби з лози та соломки, гобелени, ляльки, прикраси з бісеру, кераміка. Виставка працюватиме до 15 червня.

Довідка "SQ". Фестиваль "Покуть плюс" відкрився 18 травня концертом у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка, в якому взяли участь фольклорні колективи та виконавці Харківщини й переможці дитячого фестивалю традиційної народної культури "Кроковеє коло". На другий день фестивалю його учасники роз'їхалися по районах області, щоб показати своє мистецтво там. У рамках фестивалю також пройшли молодіжний пісенний конкурс фольклорного сольного співу та науково-практична конференція на тему "Традиційна культура в умовах глобалізації: культурна ідентифікація та інформаційне суспільство".