Національна футбольна збірна Нідерландів не планує базуватися і тренуватися в Харкові під час Євро-2012 незважаючи на те, що їй належить зіграти тут усі три матчі групового раунду турніру. Про це 23 січня після зустрічі з керівництвом Харківської облдержадміністрації заявив журналістам директор Футбольної асоціації королівства Нідерландів Берт ван Ооствейн.

За його словами, голландська збірна за день до кожного матчу буде прилітати з Кракова, де буде знаходитися її база, і розігріватися на стадіоні "Металіст". "Не тому, що нам не подобається Харків. Це рішення було прийняте ще до жеребкування", - зазначив Б. ван Ооствейн. Він також повідомив, що голландська збірна буде зупинятися в п'ятизірковому готелі "Superior Hotel".

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові усі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.

П'ятизірковий готель "Superior Hotel" був відкритий 29 листопада 2011 р., будівництво було розпочате у травні 2010 р. Обсяг інвестицій склав 210 млн.грн., загальна площа готельного комплексу - 9 тис. 850 кв.м. "Superior Hotel" - офіційний готель Євро-2012, побудований за програмою приватно-державного партнерства.