В Харьковской области начали строить оптовый овощной рынок
У Харківській області почалося будівництво оптового овочевого ринку. Про це 30 вересня під час роботи III Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

За його словами, ринок будується на території колишнього дослідного господарства "Комунар" Інституту грунтознавства та агрохімії ім.Соколовського (сел.Коротич Харківського району) і називатиметься "Лелека". Територія ринку займе 100 га. Він вводитиметься в експлуатацію поетапно, у міру готовності об'єктів. "Цей оптовий ринок - те, що потрібно для такого міста-мільйонника, як Харків", - підкреслив В.Алексейчук. Як зазначив віце-губернатор, найближчим часом ринок повинен почати роботу.

Довідка "SQ". У Харківській області планується створити оптовий овочевий ринок. Ринок буде мати міжобласне значення, і його розміри дозволять торгувати там оптовикам з інших регіонів України. Як заявив у жовтні 2010 р. віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, Кабмін заклав у держбюджет 2011 р. кошти на будівництво обласних оптових ринків. Разом із Міністерством сільського господарства був вивчений досвід роботи подібної львівської оптової бази.