На будівництво станції метро "Перемога" харківського метрополітену надійшов 51 млн. грн. з держбюджету. Про це 29 листопада на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. "На будівництво метро надійшли кошти, і ви, Олександре Станіславовичу (Кривцов, віце-мер - "SQ"), можете ними розпоряджатися, скликати штаб з будівництва та в авральному режимі освоювати", - заявив губернатор.

Він також зазначив, що на будівництво метро надійшли всі заплановані кошти.

Довідка "SQ". 5 жовтня на засіданні штабу з будівництва метро в Харкові перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов заявив, що відкриття станції метро "Перемога" відбудеться в кращому випадку в кінці 2012 р., за гіршого варіанту розвитку подій відкриття можуть перенести на травень 2013 р. Він зазначив, що на 5 жовтня на будівництво надійшли 50 млн.грн. зі 100 млн.грн., виділених Кабміном. Надходження решти грошей чекають найближчим часом.

Як повідомив раніше М.Добкін, у 2011 р. з держбюджету на будівництво станції буде в повному обсязі перераховано 101 млн. грн. Саме таку суму будівельники встигнуть освоїти до кінця року. Як зазначив М.Добкін, Кабмін планує на 2012 р. в повному обсязі виділити фінансування на введення в експлуатацію станції "Перемога".

Станція метро "Перемога" стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині Харкова, на перетині пр. Перемоги і пр.Людвіга Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і прилеглі населені пункти Дергачівського району з населенням понад 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб. Раніше планувалося, що станція метро "Перемога" буде відкрита 9 травня 2012 р.