Банкротство харьковской фабрики имени Фрунзе может закончиться мировым соглашением - облуправление юстицииБанкрутство ВАТ "Харківська книжкова фабрика ім.Фрунзе" може закінчитися мировою угодою. Про це повідомили "SQ" у відділі з питань банкрутства Головного управління юстиції в Харківській області. За даними відділу, підприємство входить до переліку об'єктів, які не підлягають приватизації. За законодавством стосовно цього підприємства не може застосовуватися процедура ліквідації, тому арбітражний керівник розробив проект мирової угоди.

За даними відділу, проект мирової угоди був представлений комітету кредиторів фабрики 17 листопада 2011 р. Комітет прийняв рішення дати можливість кредиторам ознайомитися з мировою угодою і подати свої пропозиції. Мирова угода передбачає погашення всіх занесених до реєстру заборгованостей. Проект угоди має бути затверджений комітетом кредиторів, потім у департаменті з питань банкрутства Мін'юсту та в органі управління фабрикою - ДАК "Укрвидавполіграфія" (Київ). Після цього суд прийме рішення про мирову угоду, і справа про банкрутство підприємства буде завершена. "Все буде залежати від ради кредиторів, чи погодяться вони на запропоновану мирову угоду", - відзначили у відділі з питань банкрутства. Зокрема, в рамках мирової угоди сума кредиторських вимог Пенсійного фонду становить 1 млн. 912 тис.грн., Фонду загальнообов'язкового страхування з нагоди безробіття - 108 тис.грн. Намічено погасити ці заборгованості протягом семи місяців.

Як відзначили у відділі, санація підприємства йде результативно. На момент порушення справи про банкрутство заборгованість із зарплати становила 2 млн.162 тис. 200 грн., зараз вона погашена. На момент порушення справи на підприємстві працювало 205 осіб, зараз - 187 осіб. Тобто скорочення чисельності співробітників було невеликим.

Довідка "SQ". 26 квітня 2010 р. було порушено справу про банкрутство книжкової фабрики ім.Фрунзе. 12 вересня 2010 р. був призначений арбітражний керівник В.Лапотинський. 31 березня 2011 р. був затверджений реєстр кредиторів, до якого увійшли дев'ять суб'єктів. Найбільші суми боргу за реєстром припадали на ПФ - 2,340 млн.грн. і на КП "Харківські теплові мережі" - 303 тис.грн.