19 квітня 2007 року об 11:00 в приміщенні Харківської міської дитячої клінічної лікарні № 16 (вул. Луї Пастера, 2) відбудеться офіційна передача сучасного апарату штучної вентиляції легень "NewportE-100 mb", закупленого і встановленого ЗАТ “Філіп Морріс Україна” та Фондом допомоги і розвитку дітям Чорнобиля (ФДРДЧ) в рамках   програми допомоги дітям Чорнобиля. Встановлення такого апарату дозволить лікарям рятувати дітей у критичному стані і надавати дихальну підтримку всім дітям, які її потребують.

Дитячі онкогематологічні захворювання - одна з найболючіших проблем післячорнобильського часу. З метою надання допомоги хворим на лейкемію дітям, ЗАТ “Філіп Морріс Україна” шостий рік поспіль реалізує програму підтримки гематологічних відділень українських медичних закладів, що займаються лікуванням дітей, які зазнали впливу радіації внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Протягом 2001-2007 рр. у рамках цієї програми від ЗАТ “Філіп Морріс Україна” та материнської компанії „Алтріа Груп, Інк.” надійшло понад 9 845 400 гривень, завдяки чому було закуплено обладнання, реактиви, медикаменти і витратні матеріали для надання висококваліфікованої лікувально-профілактичної допомоги маленьким пацієнтам одинадцятьох спеціалізованих медичних закладів України. Це допомагає надавати висококваліфіковану лікувально-профілактичну допомогу та ефективно проводити допоміжну терапію для дітей, хворих на рак крові. А це близько 100-120 хворих на онкогемапатологію дітей щорічно. Завдяки програмі було обладнано високотехнологічну лабораторію Наукового центру радіаційної медицини Академії медичних наук України, що дозволяє чітко ставити діагноз, здійснювати найоптимальніший підбір донора, прогнозувати перебіг хвороби, призначати та корегувати лікування.

В гематологічні відділення медичних закладів, які охоплені програмою, також закуплено і передано апарати для плазмоцитоферезу “COBE SPECTRA”, ультразвуковий сканер "LOGIO-100", мікроскопи "OLIMPUS" CX 31 та СХ 41, реанімаційно - хірургічний монітор "UM 300", кисневий концентратор "STAXEL –3,5", витратні матеріали до них, тест-системи та медичні препарати, завдяки яким лікарі рятують життя дітей із злоякісними захворюваннями крові.

В 2007 році в рамках програми  планується передача обладнання та медикаментів до Рівненської та Житомирської обласних дитячих лікарень й відділення дитячої онкогематології Наукового центру радіаційної медицини Академії медичних наук України на загальну суму 545 400 грн. Благодійна допомога, надана Харківській дитячій лікарні № 16 в рамках програми за шість років, складає 1 731 132 грн. (зокрема, цього року - близько 146 тисяч грн.).

Програма допомоги дітям Чорнобиля здійснюється спільно з «Фондом допомоги і розвитку дітям Чорнобиля».

Під час пресової конференції передбачено фуршет.
Для отримання додаткової інформації просимо звертатися:
Фонд допомоги і розвитку дітям Чорнобиля, Київ
тел: +380 50 4941535; e-mail: info-ua@childrenofchornobyl.org