ВАТ "Харківгаз" готується до нового опалювального сезону 2009/10 рр. Завдання підприємства - безаварійне та безперебійне газопостачання Харківської області. Для цього треба забезпечити нормальну роботу всіх складових системи газопостачання - газорозподільчих пунктів (ГРП), газопроводів, внутрішньодомового газового обладнання.

Підготовка системи до опалювального сезону повинна проходити у міжопалювальний період. На сьогодні в рамках подготовки до оплаювального сезону 2009/10 рр. вже відремонтовано 87 ГРП на 146,84 тис.грн. власних коштів підприємства, обстежено 894,2 км газопроводів, виконано капітальний ремонт 0,49 км газопроводів на  53,72 тис. грн., проведено заміну 38 одиниць регуляторів тиску в ГРП.

Але важливо не тільки технічно підготувати обладнання та газопроводи до зими, а й провести роботу з населенням області – споживачами природного газу. Під час обслуговування та ремонта внутрішньодомових систем газопостачання абонентів області фахівці ВАТ "Харківгаз" проводять роз’яснювальну роботу щодо необхідності своєчасної підготовки газового обладнання у житлових будинках для забезпечення його стабільної роботи в зимовий період.

Важливе також питання забезпечення працівників ВАТ "Харківгаз", які відповідають за роботу системи газопостачання, необхідним сучасним інструментом. На сьогодні підприємство закупило комплекти інструменту для слюсарів технічних служб, що обслуговують внутрішньодомове обладнання, газорозподільчі пункти та підземні газопроводи.

Всі роботи по підготовці Товариства до осінньо-зимового періоду виконуються в обсягах та в терміни, відповідно до затвердженого у ВАТ "Харківгаз" плану організаційно-технічних заходів та комплексних заходів по підготовці підприємства до роботи в осінньо-зимовий період 2009/10 рр.

Довідка: ВАТ "Харківгаз" забезпечує газом 438 тис. абонентів Харківської області, постачає природний газ 204 промисловим, 2822 комунально-побутовим та 751 бюджетним підприємствам та організаціям. На обслуговуванні Товариства знаходиться більше 16 тис. км розподільчих газопроводів, 1117 газорегуляторних пункта, 1064 шафових газорегуляторних пункта, 980 тисяч одиниць внутрішньодомового газового обладнання.