Пост-реліз

23 листопада Харківський гуманітарний університет "Народна українська академія"провів за підтримки Посольства України в США та Посольства США в Україні Міжнародну Інтернет-конференцію "Українсько-американські контакти у сфері вищої освіти: досвід і перспективи розвитку”.

Головна мета конференції полягала в обміні досвідом роботи у сфері міжнародних контактів вищих навчальних закладів і виявлення оптимальних шляхів активізації співробітництва між університетами України та США.

Захід був організований в рамках програми розвитку співробітництва між українськими та американськими університетами, яка була проініційована Посольством України в США та особисто Надзвичайним і Повноважним Послом України в США паном Олександром Федоровичем Моциком.

Міжнародна конференція "Українсько-американські контакти у сфері вищої освіти: досвід і перспективи розвитку"відбулася у незвичному для українських освітян форматі. За виключенням декількох учасників з Харкова більшість доповідачів приймали участь у конференції он-лайн за допомоги Skype. "Новий"формат дозволив взяти участь в обговоренні заявлених питань Надзвичайному і Повноважному Послу України у США Моцику О. Ф., раднику з питань преси, освіти і культури Посольства США в Україні Джонсону Е., представникам Північно-Американських університетів (Університету ім. Дж. Вашингтона, Університету Центральної Флориди, Університету Аризони, Університету Толедо). Вітчизняну вищу школу репрезентували провідні ВНЗ м. Харкова: Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут”, Харківський національний економічний університет, Національний аерокосмічний університет "Харківський авіаційний інститут”, Харківський регіональний інститут Академії управління при Президенті України, Харківський гуманітарний університет "Народна українська академія”.

Після привітань від Надзвичайного і Повноважного Посла України у США Моцика О. Ф., радника з питань преси, освіти і культури Посольства США в Україні Джонсона Е., заступника Голови Харківської обласної державної адміністрації Савіна Є. Є. та ректора ХГУ "НУА"Астахової К. В. учасники поділилися досвідом співробітництва в галузі ядерної фізики, у сфері дослідження інтелектуальних комп’ютерних навчальних програм, в проектах навчання, основаних на web-технологіях, міжнародних програмах.



***

Мета діяльності Харківського гуманітарного університету "Народна українська академія"– формування інтелігентної особи, здатної заробляти на життя високо кваліфікаційною розумовою працею цивілізованими методами, яка вміє працювати з людьми та для людей. (Детальніше: www.nua.kharkov.ua )

Контакти:

•    Михайльова Катерина Геннадіївна,    •    Степанова Марина Ігорівна
проректор з науково-дослідної роботи    начальник відділу зовнішніх зв’язків
Тел.: +380 (57) 716-44-05, 714-20-07    Тел.: +380 (57) 716-44-05, 714-20-07
e-mail: nir@nua.kharkov.ua
e-mail: pubrel@nua.kharkov.ua

Харківський гуманітарний університет
"Народна українська академія”
м. Харків, вул. Лермонтовська, 27
Тел.: 714-20-07. Факс: 714-92-62
rector@nua.kharkov.ua
http://www.nua.kharkov.ua