Кожен фанат кави знає, що смак справжньої кави починається із кавомолки. Якщо Ви бажаєте купити кавомолку, тоді перше питання з яким потрібно визначитись: "Яка Вам потрібна кавомолка електрична чи ручна?" Для великої кількості поціновувачів кави важливим є процес самостійного помелу та приготування напою для бадьорого ранку. Тому вони просто не бажають довіряти цей процес техніці. Інші просто можуть не мати достатньо часу, тому вони вважають за краще використовувати електричні. Також, якщо Вам потрібна кавомолка ціна якої не вдарить по кишені, тоді слід звернути свою увагу на ручні.

На що необхідно звернути увагу, купуючи ручну кавомолку?

1.Тип корпусу - європейський, східний (турецький) та без корпусу. Пристрій європейського типу мають форму куба та під час помелу кави стоять на столі чи будь-якій поверхні. Помелена кава ж висипається у відсувний відсік. Пристрої східного типу виконані у формі циліндру й під час помелу їх зручно втримувати в руці. Перемелена кава ж висипається у нижню частину циліндра. Кавомолки без корпусу повинні встановлюватись у будь-яку посудину (контейнер, банку тощо).

2. Матеріал.

- Керамічні жорнові. Вони є досить крихкими. Під час падіння вони можуть пошкодитися або потрощитися. Перевага кераміки - після тривалого терміну експлуатації вона не сточується. Кераміка не вбирає запахів, а відтак не буде псувати смак Вашого улюбленого напою.

- Чавунні жорнові. Є довговічними - при падінні жорнові не зламаються й не потрощаться. Тільки ці жорнові з часом сточуються, а чавун з часом може надавати каві металевого присмаку.

- Стальні жорнові характеризуються міцністю та не вбирають запахи. Проте сталь сточується швидше за чавун і для довговічності матеріалу сталь вкривають спеціальними покриттями (наприклад, титановим), що впливає на підвищення кінцевої ціни кавомолки. А кава із кавомолок із дешевими металевими жорновими дуже швидко набуває металевого присмаку.

- Кам'яні жорнові - це ударостійкі та зносостійкі, виконані з екологічно чистого матеріалу. Проте є недоліки: дуже висока ціна.

3. Матеріал корпусу. Буває металевим, із дерева, пластика, фарфору. Тут вибір залежить від Ваших особистих вподобань.

Компактність, невеликі габарити ручної кавомолки належать до її переваг. Це дозволить розмістити пристрій в будь-якому зручному куточку Вашої кухні. Ще однією перевагою є якість помелу кавових зерен у ручній кавомолці. Вона полягає у відсутності перегрівання, що безпосередньо позитивно впливає на смак напою.

Серед мінусів ручної кавомолки можна виділити - тривалий час перемелювання кавових зерен. Вона вимагає безперервної роботи - крутити ручку до 2 хвилин, щоб отримати результат середнього ступеня помелу.

Отже, фанати справжньої кави, які бажають безпосередньо брати участь у процесі її приготування, обов'язково повинні придбати ручну кавомолку.