Срібний браслет з танзанітами та смарагдами

Ще з часів стародавніх цивілізацій людина бачила незбагненну красу і цінність в прикрасах з благородних металів. Стародавні Єгиптяни носили масивні прикраси з срібла та золота, які прикрашалися натуральним огранованим або не огранованим камінням і кольоровим склом. Вони вірили, що прикраси притягують удачу й милість богів, відганяють злих духів та негативну енергетику. Саме тому прикраси вважалися найціннішим подарунком, знаком поваги і пошани.

Крізь століття срібні прикраси з дорогоцінним камінням носилися людьми не тільки для краси. Вважалося, що ці матеріали, які подарувала людині сама природа, володіли найпотужнішою енергетикою. З допомогою таких прикрас людина могла зцілювати дух і тіло, вірячи, що енергетична сила робить благотворний вплив на окремі сфери життя.

Сучасні люди вже не так сильно вірять в магічні сили металів і каменів, проте навіть до наших днів збереглася традиція дарувати прикраси в якості талісманів і оберегів з енергетичним потенціалом.

Срібло – метал з багатою історією і потужною енергетикою

Срібло є одним з найпоширеніших металів у світі. Хоч цей метал і вважається дорогоцінним, доступна вартість робить його широко популярним серед людей будь-якого достатку. З срібла ювелірами виготовляються неймовірно красиві оправи для виробів з натуральними каменями, які на його тлі починають грати новими фарбами і гранями. Срібло завжди вважалося містичної таємничої субстанцією, яка володіє унікальними властивостями.

Ще наші предки вважали срібло чистим і непорочним металом, зберігає в собі незайману, первозданну красу. Сріблу приписувалися властивості освячення – при дотику сріблом з будь-якої істоти або предмету виганяється негативна енергетика, нечиста сила. Крім цього срібло цінувалося в середні століття за можливість зцілення від недуг, зміцнення духу і тіла людини і прилучення до духовних цінностей.

Сучасні фахівці в області енергетичних потоків називають срібло металом Інь. Срібло вбирає інформаційні та енергетичні потоки, що проходять крізь нього, і тому його найчастіше вибирають в якості матеріалу для створення захисних оберегів і талісманів в різних релігійних культурах.

Яке вибрати підходящю прикрасу зі срібла з натуральними каменями в якості подарунка?


Звичайно, вибирати прикраси з натуральними каменями можна виключно виходячи з естетичних уподобань і краси самих виробів. Однак багато людей впевнені – натуральні камені володіють своїми особливими властивостями і енергетикою, які ще більше посилюються сріблом. Вибирати кращий натуральний камінь можна виходячи з знаків Зодіаку, східного гороскопу, індивідуальних характеристик каменя і пр.

Перед тим як купувати срібну прикрасу з натуральним камінням, краще заздалегідь дізнатися особливості каменю, зіставити його з потребами, темпераментом, характером і вдачею тієї людини, кому готується подарунок. Серед найпопулярніших натуральних каменів можна відзначити:

  • Бурштин – володіє потужними цілющими властивостями, захищає від жіночих хвороб;
  • Топаз – сприяє набуттю внутрішньої гармонії, посилює привабливість людини;
  • Агат – потужний енергетичний захисник від негативу, сприяє створенню сприятливих зв'язків у родині та суспільстві;
  • Перли – нормалізують душевний стан людини, сприяють врівноваженню психіки;
  • Бірюза – нормалізує цикл сну і допомагає позбавитися від головного болю, підходить ніжним і вразливим натурам;
  • Аметист – камінь закоханих, давній символ симпатії і глибоких почуттів, який також захищає від поганих помислів;
  • Гранат – підходить темпераментним, сильним особам, також його часто радять носити під час вагітності;
  • Алмаз – символ невинності, чистоти, ідеальний в якості подарунка юним дівчатам.