Сучасність України диктує свої умови працевлаштування. Саме тому, багато хто з співвітчизників намагається отримати робоче місце у інших країнах. Деякі з них віддають перевагу сучасному Ізраїлю, тому що тут:

  1. Легко та швидко отримати візу;
  2. Рівень заробітної плати на декілька сотень відсотків вище ніж в Україні;
  3. Можна не тільки нормально заробляти, але й відчувати усі переваги високого рівня життя у іншій країні.

Але як і усюди, у Ізраїлі заробітна плата визначається містом. Саме тому, треба знати куди направляти свої крила свободи, коли вирішуєте вибрати собі місце для працевлаштування. Адже як і в інших країнах можна потрапити у рабські умови праці за низьку плату.

Яким містах віддати перевагу

Свій вибір краще зупиняти на більших містах. У них і зарплата більша і шукати роботу буде легше, ніж в маленьких провінціях. Найбільш популярними є такі міста, як: Тель-Авів, Хайфа, Єрусалим і Ашдод.

Кожна область має свої особливості. В Єрусалимі добре розвинений туризм і медичне обслуговування. У 2017 році робота в Хайфі можлива для людей, що мають технічну освіту. Адже в цьому місті знаходиться один з найбільших портів Ізраїлю. У ньому можна шукати роботу механікам, судноводіїв та вантажникам.

Проведемо порівняльну характеристику середньої заробітної плати, та можливостей для іммігрантів.

  1. Тель-авів. Для місцевого населення 15-20 тисяч шенкелів. Для Іммігрантів 12-15 тисяч шенкелів.
  2. Хайфа. Для місцевого населення 11-15 тисяч шенкелів. Для Іммігрантів 8-10 тисяч шенкелів.
  3. Єрусалім. Для місцевого населення 10-12 тисяч шенкелів. Для Іммігрантів 7-10 тисяч шенкелів.
  4. Ашдод. Для місцевого населення 8-10 тисяч шенкелів. Для Іммігрантів 7-8 тисяч шенкелів.

У менших містах, заробітна плата для місцевого населення досягає 6-7 тисяч шенкелів. А для іммігрантів, ледве доповзає до відмітки 4-5 тисяч шенкелів.

Детальну інформацію про роботу в Ізраїлі Ви можете найти на сайті компанії Globus.

Примітка: Звісно що річ іде виключно про середні заробітні плати у цих містах. Програмісті що роблять за контрактом на великі корпорації, чи місцеві контори отримають набагато вищу заробітну плату, а слюсарі дещо меншу. Ви можете орієнтуватись на ці цифри як на приклад того, що може надати вам ринок праці, і якщо вам пропонують робити за 1-2 тисячі шенкелів, ви можете одразу відмовлятись та шукати більш оплачувану роботу в Ізраїлі.