Samsung Galaxy Alpha G850 в 2017 році

У цікаві часи живемо ми з вами. В серпні 2014 південнокорейська компанія Самсунг презентувала на нашу думку один із кращих своїх гаджетів. Це компактний смартфон з алюмінієвою рамою, полімерною кришкою з гумовим покриттям, нормальним залізом і що найголовніше - відмінною ергономікою. Так, я маю на увазі саме Гелексі Альфа. І от через уже три роки восени 2017 виробник офіційно визнає цю модель застарілою і припиняє підтримку. Давайте подивимось чи справді Альфа така вже морально застаріла модель і що ми можемо з цим зробити.

самсунг гелекси альфа

Плавність роботи

Тут встановлено восьмиядерний процесор власного виробництва на 1.8 Ггц та нормальну швидку пам’ять. Вузьким місцем системи для вас може стати обсяг оперативної пам’яті всього у два гігабайти. Що це значить на практиці? Паралельна робота з двома важкими застосунками чи декількома вкладками у браузері буде не дуже комфортна. Телефон буде прибирати зайву інформацію з оперативної пам’яті, що призведе до глюків і затримок.

Фірмова програмна оболонка TouchWiz встановлена на Android 7.1 досить важка і потребує багато ресурсів системи. Установка сторонньої прошивки може позитивно вплинути на швидкість роботи телефону.

Також радимо вам позбутися непотрібних вам програм. Вони постійно оновлюються і працюють у фоні, що також впливає на швидкість роботи.

Автономність

Ємність акумулятора для Гелексі Альфа відносно мала і складає всього 1860 мАг. З часом всі батареї поступово виходять з ладу. За три роки експлуатації АКБ втратить більше половини обсягу. Виробник радить вам міняти рідну батарейку вже після другого року використання. Доречі заміна АКБ необхідне не лише через необхідність постійної підзарядки телефону. Старі елементи живлення втрачають можливість віддавати необхідну потужність на малих процентах заряду, що спричинить раптові перевантаження і згодом можуть пошкодити пам’ять та процесор.

батарея самсунг гелекси альфа

Чи можна купувати комплектуючі для Galaxy Alpha від сторонніх виробників?

Коли ми купуємо смартфон в ньому звісно встановлено оригінальний акумулятор. Він якісний, але досить дорогий. Але зараз на ринку є альтернатива - репліка акумуляторної батареї для Galaxy Alpha G850. Об’єм таких елементів живлення аналогічний оригінальному, строк експлуатації теж, а ціна значно нижча. Одразу виникає питання чому так? Відповідь досить банальна. На рішеннях від сторонніх виробників відсутня NFC антена. Вона потрібна для передачі кодованого сигналу на невеликі відстані. Цю технологію використовують банківські безконтактні карти та проїздні квитки у метро. Якщо ви не користуєтесь NFC-коммунікацією, то на ній можна легко зекономити.

Зовнішній вигляд

Коли телефон тільки вийшов на ринок його дизайн був досить іноваційним. Але за три роки він міг набриднути вам. Цю проблему можна легко вирішити покупкою захисного чохла.

Також радимо вам не забувати про захисне скло для дисплею. По перше на ньому присутнє олеофобне покриття, завдяки якому вам буде легко позбутися бруду і відбитків пальців на екрані. По дурге - його силіконова основа що утримує загартоване скло на екрані зробить непомітними незначні подряпини які гаджет тримав під час експлуатації.

Вердикт

Покупка нового смартфона для власників Гелексі Альфа має сенс тільки тоді, коли ви ставите на меті грати у важкі ігри. З усіма іншими повсякденними задачами девайс чудово впорається після незначного і недорогого обслуговування.