Брекети

Якщо ви не можете похвалитися рівними зубами та «голлівудською» посмішкою, то це не проблема. Зверніться в стоматологічну клініку, де точно знають як її вирішити. Вам запропонують єдиний вірний вихід із цієї ситуації — поставити брекети.

Погодьтеся, що гарна посмішка завжди привертає увагу оточуючих і наштовхує на спілкування. Завдяки фіксації скоб, яка давно вже стала дуже популярною стоматологічною послугою, особливо серед молоді, можна вирівняти скривлені зуби або виправити неправильний прикус і відчувати себе впевнено будь-де.

Що собою уявляє пристрій для вирівнювання і випрямлення зубів

Раніше багато хто взагалі не знав, що таке брекети, оскільки їх носили одиниці. Вони взагалі не розуміли, для чого потрібно чіпляти на зуби ці металеві скоби. І зараз деякі пацієнти невпевнено дивляться на цей пристрій і не вірять, як з його допомогою можна вирівняти та випрямити кривизну зубів і як зробити правильний прикус. До речі, якщо говорити про правильний прикус, лікування краще проводити в дитячому віці.

Деякі навіть думають, що встановлена конструкція може травмувати зубний ряд. Але це абсолютно не так. Запитати, чи шкодять брекети зубам, можна у сімейного стоматолога або у разі його відсутності почитати відгуки тих, хто пройшов через цю довготривалу процедуру.

Якщо говорити по-простому, то брекет-система — це свого роду замочки, які фіксуються на внутрішній або зовнішній поверхні зубів за допомогою безпечного композитного матеріалу, який не впливає на зубну емаль. Процес корекції триває від одного до трьох років в залежності від конструкції пристрою та стану зубного ряду. Якщо людину це не бентежить і вона зважилися навести лад у своїй ротовій порожнині, то потрібно знати, що брекети купити можна в будь-якому стоматологічному закладі.

Вибір конструкції

На консультації ортодонт детально розповість пацієнту з чого складаються брекети, з яких матеріалів виготовляються та які застосовуються різновиди систем. Важливо знати все до дрібниць. Особливої уваги потребує вибір матеріалу. Можливі наступні варіанти:

  1. Метал.

  2. Кераміка.

  3. Пластмаса.

  4. Сапфір.

Скільки коштують брекети? Кожний може сам вибрати брекети на зуби, ціна залежатиме від вартості матеріалу, сучасності пристрою, популярності виробника, а також від строку корекції.

Етапи установки

Перед початком сеансу, пов'язаного із фіксацією конструкції, фахівець проводить наступні процедури:

  1. Огляд та діагностика ротової порожнини.

  2. Зняття зліпків верхнього та нижнього зубного ряду.

  3. Чистка зубного каменю, лікування карієсу.

  4. Процес кріплення.

  5. Відновлення і закріплення результату.

Установка брекет-системи є безболісною процедурою, оскільки вона передбачає введення знеболювальних препаратів або анестезії.

Послідовність дій установки брекетів

Оскільки всі маніпуляції можуть тривати декілька годин, пацієнт повинен налаштувати себе на тривалі дії лікаря, які полягають у наступному:

  • спочатку за допомогою спеціального розширювача розкривають ротову порожнину і фіксують її в такому стані;

  • далі полірується та очищається зубний ряд;

  • в кінці наноситься клей, на який кріпляться замки.

Деякий час можливі відчуття, ніби зуби хитаються. Але вони згодом пройдуть. А для того, щоб дізнатися, як будуть виглядати зуби після установки конструкції, знайдіть в інтернеті брекети до і після фіксації.

Догляд

Варто поцікавитись у ортодонта, який встановлював брекети, як доглядати за ними. Щоб система прослужила довгий час необхідно:

  • постійно та ретельно її чистити протягом трьох хвилин спеціальними засобами — щіткою, пастою, йоржиком, зубною ниткою, ополіскувачем;

  • не вживати занадто твердих продуктів;

  • дотримуватись рекомендацій щодо гігієни ротової порожнини.

Як бачимо, всі етапи догляду є важливими. Що стосується раціону, то, зазвичай, у людей виникає багато питань після того, як їм встановили брекети, як їсти правильно і які продукти вживати, аби не порушити цілісність системи.

Висновки

Поставити брекети у Львові можна у будь-якій стоматологічній клініці. Головне — знайти хороший заклад з сучасним устаткуванням, професійним колективом, якісним обслуговуванням та прийнятними цінами. Але перед тим, як зважитись на такий серйозний крок, поцікавтесь більш детально, що собою уявлять брекети, скільки носити їх після встановлення та як саме відбувається процес вирівнювання. Ознайомтесь з відгуками та враженнями від процедури тих, хто вже установив собі брекети у львові.

Адреса нашої клініки: м.Львів, вул.Ш.Руставелі 32/1,

тел. (032) 276-76-38, (097) 682-83-82, (093) 483-63-54.

Години роботи: пн - пт 9.00-20.00, сб - за попереднім записом

Сайт клініки: http://elvirabezvushko.com.ua