Будь-який ремонт житлового приміщення передбачає інтер'єрні зміни з метою поліпшення комфортності та зручності. Інтер’єр кухні студії в малогабаритних квартирах особливо потребує максимальної продуманості. Адже така кухня повинна бути функціональною і естетичною одночасно.

Базові принципи

Звичайний спосіб об'єднати вітальню з кухнею шляхом знесення перегородки досить примітивний. Щоб зробити м'який перехід від однієї зони до іншої можна скористатися природними перегородками у вигляді невеликих меблевих будівель, контрастним обклеюванням стін або перепадами рівнів стелі або підлоги.

Друге правило - категорично не можна захаращувати простір. Сам принцип облаштування «студії» передбачає звільнення місця від усіляких перешкод (стін, масивних меблів, тай іншого). Це створить відчуття свободи, світла, обсягу повітря.

Третє - кухня студія обладнується вбудованою технікою. В іншому випадку не вдасться досягти ефекту другого правила. А вбудовані пристрої допоможуть не просто заощадити простір, але створити цілісний, компактний, органічний інтер'єр.

Четвертий принцип - максимальне використання висоти. Для економії місця встановлювати духовку можна під мікрохвильовою піччю, й так далі.

І останнє – це освітлення. Професійно складена схема створить ілюзію просторової нескінченності. А це саме те, що потрібно для кухні-студії.

Де знайти поради фахівців?

Почерпнути багато корисної інформації про те, як зробити якісний ремонт своїми руками можна на онлайн-ресурсі «Helpremont». Тут детально розглядаються різні стилі інтер'єрів, з усіма подробицями описані етапи робіт по установці меблів, сантехніки, міжкімнатних дверей та інших приладів. А в рубриці «Кухня» є рекомендації майстрів по дизайну та облаштування студійних приміщень.