Російські війська "частково витіснені" з Вовчанська. Про це сказано у зведенні Генштабу станом на 13.30 15 травня. Наразі тривають оборонні дії в північних і північно-західних околицях міста.

Сьогодні вранці головний патрульний Вовчанського відділу поліції Олексій Харківський говорив, що росіяни займають позиції на вулицях Вовчанська, а у місті йдуть бої.

За даними Генштабу, від початку доби на Харківському напрямку зафіксовано 3 бойових зіткнення. Противник намагається атакувати в напрямку Липців. Ворожа авіація завдала два удари по районах населених пунктів Липці та Мала Данилівка.

Російські війська почали наступ на півночі Харківської області 10 травня. Основними напрямками атак стали райони міст Вовчанськ та Липці. Станом на сьогодні, 15 травня, РФ окупувала 6 сіл біля Липців. Через активні бойові дії та постійну загрозу обстрілів з охоплених боями районів Харківщини за 5 днів вдалося евакуювати понад 7 тисяч мешканців.

Ще одна ділянка фронту в Харківській області - Куп’янський напрямок. Там від початку доби відбито 18 ворожих атак, ЗСУ стримують натиск загарбників. Бойові дії відбувалися в районах Стельмахівки, Синьківки, Берестового, Новоєгорівки, Піщаного та М’ясожарівки.

За даними Генштабу, від початку доби противник зосереджує найбільші зусилля на Куп’янському та Покровському напрямках. Українська армія тримає оборону, завдаючи ворогу втрат у живій силі й техніці, а також проводяться контрнаступальні дії.