Вовчанськ у певному сенсі перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку. Про це заявив начальник харківської поліції Володимир Тимошко в інтерв'ю "Українському радіо", коментуючи ситуацію у місті після початку російського наступу.

За його словами, росіяни завдають ударів не лише по ЗСУ, але й по поліції, ДСНС, швидких та автобусах, на яких евакуюють людей. Через це у Липецькій та Вовчанській громадах використовують броньовики.

Він підкреслив, що кількість обстрілів  - дуже велика. На околицях Вовчанська тривають стрілецькі бої, що впливає на безпекову ситуацію.

За ці дні Вовчанськ постраждав так, як не страждав із 2022 року. Кількість КАБів зашкалює. Це бомба вагою 250, а то й 500 кг, яка може знести багатоповерховий будинок, - сказав начальник харківської поліції.

Він зазначив, що російські війська застосовують тактику випаленої землі. Спочатку певна територія зазнає масованих артилерійських обстрілів та авіаударів із застосуванням касетних авіабомб. Унаслідок цих ударів нищиться все живе в зоні ураження. Після цього російські війська намагаються зайняти спустошені території. Будь-який цивільний мешканець, який залишається на окупованих землях, ризикує життям. Усім рекомендують евакуюватися. Учора, 13 травня, поліції вдалося евакуювати мешканців, які перебували на відстані 300-400 метрів від безпосередньої лінії бою.

Загалом із 10 травня у Харківській області вже евакуйовано 7023 людини. Сьогодні, за даними голови ХОВА Олега Синєгубова, у Вовчанську загинула 80-річна жінка: у її будинок влучив дрон.

За словами Тимошка, мобільний зв'язок у місті є, але у деяких районах він зникає. Інтернет-зв'язок - нестабільний.

Секретар РНБО Олександр Литвиненко повідомив, що на півночі Харківської області наступає понад 30 тисяч російських солдатів. На його думку, Харкову поки що нічого не загрожує.