За добу російські війська скинули на Вовчанськ щонайменше 22 КАБи, обстрілювали місто з артилерії. Про це повідомив голова поліції Харківської області Володимир Тимошко.

Загинули троє людей, серед яких двоє чоловіків і 73-річна жінка. Поранено сімох людей. Один чоловік усе ще перебуває під завалами.

Унаслідок ворожих обстрілів горіли й повністю знищено житлові будинки, пошкоджено корпус Геріатричного пансіонату, приватні домоволодіння, господарські будівлі, багатоквартирні будинки.

За словами начальника відділу поліції міста Максима Стецини, у Вовчанську залишається близько 300-400 жителів. Дітей у місті немає, їх евакуювали минулого року.

Поліцейські допомагають жителям виїхати з небезпечних районів. З 10 травня поліцейські екіпажі евакуювали з Вовчанської, Циркунівської, Липецької територіальних громад 1067 осіб. Евакуація триває.

Атаки росіян

За даними Генштабу, за минулу добу українські війська на Куп'янському напрямку відбили 19 атак, зокрема в районах н.п. Синьківка, Новоєгорівка, Іванівка Харківської області;

На Слобожанському напрямку ЗСУ відбили 12 атак, зокрема в районах н.п. Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук'янці, Гатище, Плетенівка, Пильна, Вовчанськ.