РФ 9 листопада вдарила РСЗВ "Ураган" по Харківській області, повідомили в прокуратурі

Близько 23:20 росіяни обстріляли Куп'янськ. Пошкоджено житлові будинки, госпбудівлі. Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, посилаючись на дані військової розвідки, розповів, що російська армія провела ротацію на Куп'янському напрямку і завезла додаткові бойові комплекти, пише "Суспільне".

Синєгубов повідомив, що російські війська використовують важку техніку: танки, броньовані машини.

"Ми очікуємо посилення з їхнього боку, поповнюємо резерви, посилюємо фортифікаційні споруди", - заявив Синєгубов.

За даними Генштабу, протягом 9 листопада 2023 року ЗСУ відбили сім атак у районі Синьківки на Куп'янському напрямку.

Начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо повідомив, що основна мета російських військ на Куп'янському напрямку - повторна окупація міста. Росіяни не зважають на втрати.

"Зараз бачимо ситуацію, що ворог знову акцентує штурми за допомогою штурмових груп, вони йдуть, ідуть, ідуть по своїх трупах і лягають біля них. На даний час успіхів на цьому напрямку армія РФ не отримала", - заявив Фітьо.

Тільки з 1 до 7 листопада війська РФ на Куп'янському напрямку втратили майже 2 тис. солдатів і приблизно 250 одиниць військової техніки.